Angst & blaasgruis bij een hond

geplaatst in: Gedrag, Homeopathie | 0

Vandaag in een blog weer een mooie recensie van klant. Deze hond had terugkerende blaasgruis problemen. In het consult werd duidelijk dat er een relatie bestond met het angstige gedrag. Mooi als beide dan samen verbeteren in de behandeling!

[space_20]

“Via via hoorde ik van Leonie. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Homeopathie, ruiken aan flesjes, dat moest Sem haar angst oplossen….Toch besloot ik Leonie te bellen. Werkt het niet, dan zien wel weer verder. Uiteindelijk zat ik, door de angst, ook met het probleem van blaasgruis. 

Leonie had snel tijd en kwam bij ons thuis. Ze had Sem leren kennen en de verhalen aangehoord. Wonder boven wonder ging het al steeds beter. Na 2 weken plaste Sem al makkelijker en haar zelfvertrouwen groeide. Tussendoor heeft Leonie steeds contact met ons opgenomen hoe het ging, heel attent! Inmiddels, een paar maanden later, lopen wij niet meer bij de dierenarts. Sem is een blije hond en heeft ze geen last meer van blaasgruis. 

En ja, de angst verdwijnt nooit helemaal. Maar Sem kan er nu mee leven, zonder lichamelijke klachten te hebben. Toen laatst de fanfare voorbij kwam, en mijn rottweiler meisje zowat tegen het plafon zat, ben ik weer begonnen met de ruikflesjes. En ik merkte na een paar dagen al dat ze wat meer ontspannen is als we buiten zijn. Dit is voor ons DE manier om Sem door moeilijke periodes heen te helpen! We gaan Leonie ook zeker weer benaderen tegen de tijd dat het oud en nieuw is. Aangezien het niet alleen de klappen zijn waar ze bang van is, maar de combi van geur en geluid. Waardoor dit niet, of heeeel lastig, te trainen valt helaas.”
Richelle & Poot van Sem 

Laat een reactie achter