Werkwijze:

Indien je een homeopathisch advies wilt voor jouw hond, kat of paard kun je contact opnemen voor het maken van een afspraak. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Voor een consult kom ik bij jou thuis of op stal. Op deze manier kan ik het dier in zijn eigen omgeving waarnemen en wordt het dier een hoop stress bespaard.
  • Een consult vindt telefonisch plaats. Doormiddel van foto’s en video’s krijg ik een beeld van het dier.

De keuze voor de vorm van het consult bespreken we samen wat het best passend is voor jou, voor mij en voor het dier.

In het 1e consult zal ik naast mijn waarnemingen ook veel vragen stellen. Ik wil zoveel mogelijk informatie over het dier, oa:
– De ziekte symptomen,
– De voeding die het dier krijgt,
– Hoe gedraagt het dier zich, wat voor dier het is,
– Zijn geschiedenis zover bekend
Op deze manier kan ik een beeld vormen van het dier en daar een individueel advies voor geven. Afhankelijk van de klacht en de reactie van het dier zullen 1 of meerdere vervolgconsulten volgen.

Hoelang jouw dier homeopathische middelen nodig heeft is van vele factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de ernst van de ziekte, de leeftijd van het dier en hoelang de klachten al bestaan. Hier is vooraf lastig hier een indicatie voor te geven.

Naast de vele chronische klachten zijn ook acute klachten goed met homeopathie te behandelen!
Voor acute ziekten kan ik, mocht een afspraak te lang duren, ook direct telefonisch middelen voorschrijven.

Tenslotte:

In spoedgevallen is het raadzaam eerst contact op te nemen met jouw dierenarts. Je kunt altijd naast een reguliere behandeling of na de reguliere behandeling homeopathisch behandelen. Volgens de wet mogen alleen dierenartsen een medische diagnose stellen. Een homeopathisch therapeut geeft advies over homeopathische middelen naar aanleiding van zichtbare symptomen en werkt op het zelf genezend vermogen van een dier en is daarom niet vergelijkbaar met de behandeling door een arts.