De kracht van een langdurige ondersteuning

geplaatst in: Gedrag, Homeopathie | 0

Ik heb al eerder blogs geschreven over de duur van een behandeling. Ik heb ook al is een blog geschreven over korte behandelingen. Bij andere dieren duurt het gebruik van de middelen langer, maar kun je goed afbouwen, zoals het verhaal van Lucca,  die na een langere periode kon stoppen met de middelen. Dat is ook altijd het doel. Dat is wat we het liefste hebben: Dat de middelen af gebouwd kunnen worden en het dier dan geen klachten meer heeft.

Echter in sommige gevallen wordt zichtbaar dat het dier het beter doet met continue begeleiding van homeopathische middelen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld als het dier ouder is of chronisch ziek.

Een ander voorbeeld zijn de hele gevoelige honden. Dit zijn vaak honden die door hun gevoeligheid, heel snel uit balans raken. Die maar iets nodig hebben om te reageren. Dit kan zowel fysiek als mentaal. Door deze honden blijvend op de middelen te zetten in hele kleine dosis, kun je de balans er beter in houden.

Yori, een nova scotia duck tolling retriever, is zo’n voorbeeld. Yori kwam in eerste instantie bij mijn onder behandeling vanwege jeuk klachten. De huid was al snel verbeterd en geen issue meer. Echter Yori bleek een hele gevoelige hond te zijn, die snel overprikkeld raakt en snel onzeker is in bepaalde situaties. We hebben hem middelen gegeven op zijn constitutie  en hier groeit hij op. Hij kan meer hebben en is minder snel onzeker.

Yori

Ik zie steeds meer honden die, net als veel mensen, last hebben van onze drukke maatschappij. Wij verwachten ook vrij veel van onze honden. Wij willen graag dat onze honden in de drukke losloop gebieden sociaal zijn met elkaar en lekker spelen. Echter het feit dat jouw hond niet iedereen aardig vind, dat je als hond zijnde ook niet altijd iedere andere hond begrijpt  of bijvoorbeeld als klein hondje een grotere hond best spannend vind . Al die factoren kunnen stress opleveren. En als je dan zelf als hond ook nog gevoelig bent dan kan de emmer wel is overstromen.

Met homeopathische begeleiding kunnen we zo’n gevoelige hond wat weerbaarder maken en helpen de stress te laten zakken, zodat het emmertje niet te snel overstroomt.

Yori is zo’n hond die snel overprikkelt is, snel gevoelig is. We hebben Yori op een hele kleine onderhoudsdosis gezet, wat hem helpt in zijn gevoeligheid. De eigenaresse zegt dan ook: Toen de middelen aan het uitwerken waren merkte ik dat hij weer onzekerder werd. Toen hij weer sterkere middelen kreeg werd dit een stuk minder. Dit is een mooie reactie die aangeeft dat Yori veel baat heeft bij deze ondersteuning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *