Dolly Parton Syndroom bij de kat

geplaatst in: Homeopathie | 19

Bij het Dolly Parton Syndroom ontstaan er zwellingen aan de melkklieren bij de kat. De zwellingen zijn goedaardig, maar kunnen wel groot, en daardoor pijnlijk, worden.

De oorzaak ligt in te hoog gehalte van het hormoon progesteron. Dit kan ontstaan bij o.a. (schijn)dracht, maar ook door progesteron preparaten, zoals de poezenpil.

Silvie, deze mooie Maine Coon had hier last van  na het gebruik van de poezenpil en is goed geholpen met homeopathie! Hieronder de recensie van de eigenaresse:

“Leonie heeft mijn Maine Coon Silvie van het Dolly Parton-syndroom afgeholpen. I.v.m. de coronacrisis kon ik geen afspraak maken aan haar praktijk, maar door een uitgebreide vragenlijst, foto’s en een telefonisch consult wist ze welke middelen ze haar moest geven. Na 1,5 week deze gebruikt te hebben zag ik al grote verbetering. Na 3 weken waren de zwellingen helemaal weg. Ik moest toen nog 1 van de 2 producten blijven gebruiken gedurende 2 weken. Nu, zo’n 4 weken niks gebruikt te hebben, is het nog steeds weggebleven.
Silvie is 1 van mijn fokpoezen. Mijn eigen dierenarts zei dat alleen steriliseren haar er vanaf zou helpen. Ik ben blij dat ik naar Leonie ben gegaan, zodat ik nog een nestje van haar kan krijgen.”

19 reacties

 1. Willie Rauhé

  Ik heb een Britse korthaar met hetzelfde probleem.
  Ben benieuwd hoe het nu gaat met deze poes ,zeker wanneer deze weer gedekt is.

 2. Leonie

  Het gaat nog steeds goed met Silvie. Ze is ondertussen gedekt!
  Mocht je ook een homeopathische behandeling willen voor uw britse korthaar kunt u mij een mailtje sturen.

 3. Els

  Ik heb een Sphynx kitten van 8 maanden met dit zelfde probleem.
  Ze is nog niet krols geweest en ook nog niet aan de pil. Mijn da zegt ook steriliseren omdat ze nog zo jong is en al met dit probleem zit
  Zij zou in de toekomst ook 1 van mijn fokpoezen worden. Is er nog iets wat je voor haar zou kunnen betekenen.

  Groetjes Els

 4. Leonie

  Hi Els,
  Ik ga je even een mailtje sturen, voor een persoonlijk antwoord.
  Groetjes Leonie

 5. Margriet

  Hallo,
  Onze poes Minoes van net 1 jaar heeft het Dolly Parton syndroom. Nu is het advies van de dierenarts om haar te laten steriliseren. Maar eigenlijk willen we wel graag een nestje bij haar. Is er een mogelijkheid om haar met homeopathie te helpen?

 6. Leonie

  Hi Margriet,
  Vaak is het inderdaad mogelijk met homeopathie te behandelen. Echter dit vraagt wel een individueel advies, omdat er niet standaard 1 middel is wat hierbij helpt.
  Ik zal je een mailtje sturen met de informatie.
  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

 7. Manon Kallenkoot

  Hallo Leonie,
  Mijn poes van net 1 jaar is begin juni gesteriliseerd vanwege het Dolly Parton syndroom
  Nu zijn nog niet alle melkklieren zoals het hoort
  Kunt u mij verder helpen op een homeopatische basis?

  Ik hoor het graag

  Groet,
  Manon

 8. Leonie

  Hi Manon,
  Ik verwacht dat homeopathie jouw poes kan helpen. Ik zal je even een persoonlijke mail sturen met informatie.
  Groetjes Leonie

 9. Jorien

  Ik heb ook een vraag,
  Mijn poes is bijna een jaar en net krols geweest.
  Ik zou het leuk vinden om met haar een nestje te fokken en ze had veel belangstelling van de katers in de buurt.
  Nu ik net denk dat een dekking gelukt is, heeft ze nu mega zwellingen onder haar tepels, en geen verandering van tepels. Harde bonken om het maar zo te zeggen.
  Ik denk ook het Dolly Parton syndroom.
  Maar wat als ze nu wel drachtig is? Kan dit kwaad? Gaat het vanzelf weer over?
  Ik hoor het graag,
  Vriendelijke groet
  Jorien

 10. Leonie

  Hi Jorien,
  Ik antwoord jou vraag even per email, zodat ik wat individueler er iets over kan zeggen.
  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

 11. Rudy Daniels

  Hallo Leone ik lees op de site dat jij ervaring hebt met het dolly parten syndroom. Ik ben vandaag bij de da geweest met mijn poes en de uitslag was dat zij het dolly parten syndroom heeft. Je schijft dat je goede resultaten heeft met een homopaties middel ik wil hier graag meer van weten. Kun je me een email sturen

 12. Patricia

  Mijn poes diamond een main coon van net 1 jaar heeft gister de diagnose dolly Parton gekregen nu wilde we heel graag 1 nestje van haar volgend voorjaar en de dierenarts adviseert nu sterilisatie wat ik heel moeilijk vind om de beslissing te nemen ze is geïmporteerd uit Oekraïne mooie bloedlijn goed stamboom eindelijk een poes en eindelijk mn kans om een x een hobby nestje te toen zou heel graag wat informatie willen over deze behandeling als dit werkt zou het top zijn anders moet ze helaas toch gecastreerd worden we zijn er heel vroeg bij zei de dierenarts dank alvast

 13. Isabel

  Beste Leonie,

  Wij hebben een Maine Coon poes van 8 maanden. Vandaag is bij de dierenarts geconstateerd dat ze het Dolly Parton syndroom heeft.
  De dierenarts adviseert om haar te laten steriliseren. Wij wilden eigenlijk graag in de toekomst een nestje bij haar fokken en overwegen wat we nu het beste kunnen doen;

  – Kunt u onze poes ook homeopathisch behandelen tegen dit Dolly Parton syndroom?
  – kunnen wij in de toekomst met gebruik van uw homeopathische middelen dan toch een nestje fokken, of raden jullie dit nu af?
  – Moet onze poes dan voor altijd deze homeopathische middelen blijven gebruiken (of komt bij stoppen dit syndroom ook weer terug?)
  – Wat zijn de kosten van de homeopathische middelen?

  Ik verneem graag uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

 14. Leonie

  Beste,

  Ik heb vrij veel ervaring met het behandelen van Dolly Parton Syndroom. Zeker bij jonge katten heb ik daar zeer goede ervaringen mee.
  En er zijn meerdere fokkers bij mij geweest, met een jonge poes met dolly parton syndroom, die met homeopathie heel goed geholpen zijn en ook op later moment een nestje hebben gehad.
  Mijn ervaring is dat bij dit probleem is dat na een periode van behandelen de middelen afgebouwd kunnen worden en DPS niet terugkomt.

  Ik zal je ook even een mailtje sturen over de kosten, dat is wat handigere manier van contact.
  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

 15. Angelique Konijnenberg-Dahles

  Hoi Leonie,
  Ook mijn poes heeft dps. Ze is 11 maanden oud en net voor de 1e keer krols geweest. Wij willen ook graag een nestje met haar maar weten niet wat te doen. Ik wil haar het liefste niet laten steriliseren, maar wat is verstandig? Blijft het dps weg na homeopathische behandeling of komt het weer terug? En met een zwangerschap hoe gaat dat dan?

 16. Angelique Konijnenberg

  Hoi Leonie,
  Ook mijn poes heeft dps. Ze is 11 maanden oud en net voor de 1e keer krols geweest. Wij willen ook graag een nestje met haar maar weten niet wat te doen. Ik wil haar het liefste niet laten steriliseren, maar wat is verstandig? Blijft het dps weg na homeopathische behandeling of komt het weer terug? En met een zwangerschap hoe gaat dat dan?

 17. Leonie

  Hi Angelique,
  Ik heb meerdere katten met DPS op jonge leeftijd met homeopathie behandeld, waarna de DPS weg is getrokken en niet meer terug is gekomen.
  Er zijn meerdere poezen die na de homeopathische behandeling een nestje hebben gehad zonder problemen.

  Ik zal je even een mailtje sturen met informatie.

 18. Monique

  Dag Leonie,
  Mijn (binnen) poes had ook het Dolly Parton syndroom. Ze is 12 jaar oud. Drie maanden geleden is ze op advies van de dierenarts gesteriliseerd. (Ze heeft nooit een nestje gehad). Na tien dagen was de zwelling verdwenen, maar nu heeft ze wéér een zwelling. Ze gedraagt zich zoals eerder in haar pré krolse fase. Vermoedelijk produceert haar lichaam nog steeds progesteron. Het ziet er niet naar uit dat ze er last van heeft. De zwelling is bij één tepel.
  Wat nu te doen?

 19. Mendy Schalkens

  Hallo Léonie mijn poes van 16 jaar heeft z’
  ‘on grote opgezette melkklier. Is gesteriliseerd
  En heeft punctie gehad waar verschillende cellen zaten. Volgend dokter is 90% vd gevallen kwaadaardig, maar er hrrft geen last en operatie willen ze niet doen. Toch hoop ik dat ze bij de 10% hoort en nu lees ik hier over het Dolly Parton syndroom.
  Kun je me deze homeopathische kruiden verkopen, als dit niet schadelijk is?
  Baat het niet dan schaad het niet toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *