Een hoefbevangen pony

geplaatst in: Homeopathie | 0

In mijn vorige blog (Homeopathie gaat verder) schreef ik over de constitutionele homeopathische behandeling. In deze blog wil ik die informatie verduidelijken met een voorbeeld.
Chieltje is een dartmoorpony ruin van 15 jaar oud. Hij is net bij de huidige eigenaar en was daar heel snel hoefbevangen. Nadat deze hoefbevangenheid

homeopathisch behandeld was, wilde de eigenaresse voorkomen dat het weer terug kwam. Ze zag zelf ook veel spanning bij Chieltje. Hij zat totaal niet lekker in zijn vel.

Chielte, de hoefbevangen pony
Chieltje, de hoefbevangen pony

Toen ik hem voor het eerst zag, zag ik een vrij in zich zelf gekeerde pony met veel boosheid. Het verhaal achter hem was dat het echt een kinderpony is en al vaak verkocht is als de kinderen te groot voor hem waren.
Wij beseffen vaak niet wat dit voor invloed heeft op onze dieren! Een dier gaat ook aan zijn mensen hechten en is een verkoop vaak een heftig iets. In de paardenwereld wordt dit als redelijk normaal gevonden, terwijl het voor het paard/pony misschien wel heel verdrietig is.

Chieltje was angstig, wat chagerijnig.
Ik voelde dat er een hoop verdriet onder zat.
Echter eerst voorgeschreven op wat ik zag, wat op de voorgrond stond: De boosheid. DIt samen met het gegeven van de hoefbevangenheid, wat in de meeste gevallen (in ieder geval bij Chieltje) een stofwisselingsprobleem is, heeft mij tot een keuze van een middel gebracht.

Na een aantal weken ontwikkelde Chieltje zich. De angst was veel minder, de boosheid en heftigheid die hij toonde ook. Hij sloot zich echter vooral af. Hij kon zomaar opschrikken als er iemand door de stal liep, zo in zich zelf gekeerd was hij! Er was maar 1 ding belangrijk: Eten!
Dit in zich zelf keren zien we vaak bij verdriet. Mooi om te zien hoe je laagjes afpelt om tot “de ware” Chieltje te komen. We maken stappen om Chieltje beter bij zich zelf te brengen.

Na het inzetten van een middel op dit verdriet ging hij weer contact maken met de wereld. Hij opende zich weer.

Deze 2 voorgaande middelen zijn voorgeschreven op de uiting van disbalans en op bepaalde ervaringen die dit veroorzaakt hebben bij Chieltje. Er waren veel omstandigheden die invloed hebben gehad en Chieltje zat emotioneel niet lekker in zijn vel. Die boze en afgesloten pony die zichtbaar was, dat is niet Chieltje hoe hij werkelijk is. Die zagen we pas na deze middelen! We Zijn daarom geëindigd met een constitutiemiddel, wat gezorgd heeft dat Chieltje zich kan ontwikkelen tot een stabiele, eerlijke, vrolijke pony.

Door stapjes te maken met homeopathie middelen ontstaat een mooie ontwikkeling van een pony, die naast een stofwisselingsprobleem ook een emotioneel probleem had. Deze emoties moeten eerst verwerkt, voor men van balans kan spreken!

Wil je verder lezen?

Een andere blog over hoefbevangenheid bij een haflinger met PPID en Insulineresistentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *