Een kapot voetkussentje van een hond

geplaatst in: Homeopathie | 6

Dit keer een voorbeeld casus met een snel verloop.

Sjonnie hoofd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjonnie, een Duitse dog, kwam bij  mij omdat hij een plek, een soort gat, in zijn voetzooltje had. De dierenarts had er al naar gekeken en behandeld maar dat verbeterde niet. Ook van zelf leek de plek niet beter te worden, want er zat er nu al een maand of 3 en leek groter te worden en pijnlijker. Sjonnie liep er mank op en had er met staan dus echt wel last van. De laatste optie van de dierenarts was om te opereren, de plek open te maken en te kijken of er wat in zat, maar dat zag de eigenaresse niet direct zitten en schakelde mij in om eerst te kijken of het op een andere manier wel ging.

Na een week of 2 zag de eigenaresse duidelijk verbetering, de plek werd kleiner en Sjonnie liep er beter op. Na 4 weken was de plek helemaal dicht en is de behandeling afgerond!

En het voetkussentje na de behandeling, helemaal dicht!
En het voetkussentje na de behandeling, helemaal dicht!
De plek op de voetkussen voor de behandeling
De plek op de voetkussen voor de behandeling

6 reacties

 1. Marijke

  Ik wil dolgraag weten hoe ik beschadigde voetzolen het beste kan behandelen.
  Ik woon in Spanje en ik heb twee golden retrievers. Eentje loopt momenteel mank? ik zie niks maar toen ik oude sok om deed, liep ze iets beter.
  Bedankt voor uw reactie.

 2. Leonie

  Beste Marijke,
  Voor beschadigde voetzolen zijn er meerdere middelen, ik kan u daarom alleen advies geven als ik meer informatie heb.
  Het beste kunt u mij even een mailtje sturen. Ik heb meer mensen die in het buitenland wonen die ik per skype adviseer, dus er is van alles mogelijk hoor!

 3. Joy

  Hallo onze labrador heeft het waarschijnlijk ook. Heeft er geen last van in de sneeuw, wel weer in nederland last van haar pootje. Tussen de voetkussentjes is ze ook rood, en ze likt het zelf schoon. Zelf doen wij 3 x per dag in Badedas. Heeft u hiervoor een oplossing? Zou graag meer info willen.

  Gr

 4. Leonie

  Beste Joy,
  Vervelend dat jullie labrador hetzelfde probleem heeft. Gelukkig is dit vaak heel goed te behandelen met homeopathie.
  Homeopathie is een individuele geneeswijze, wat betekend dat het middel wat voorgeschreven wordt echt gekozen is op de kenmerken van het individuele dier. Ik kan daarom niet zo via dit bericht een oplossing bieden, maar heb ik meer informatie nodig over de hond via een consult.
  Voor meer informatie kunt u mij het beste een mailtje sturen.
  Met vriendelijke groetjes,
  Leonie Noordhoek

 5. Rieneke

  Mijn hond heefd ook last van voet zooitje kussentje ik maak het steeds schoon met gekookt afgekoeld water en vaseline er op maar loopt nog mank het is een Sint Bernard heb ook al soda geprobeerd en biotex zit ook wel klein korstje op maar er om toe lijkt wel een blaar m.v.g Rieneke

 6. Leonie

  Hi Rieneke,

  Met homeopathie is er vaak goed/ snel herstel mogelijk. Het heeft natuurlijk tijd nodig om te helen.
  Ik zal je een individueel mailtje sturen voor overleg.

  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.