Een kapot voetkussentje van een hond

geplaatst in: Homeopathie | 14

Dit keer een voorbeeld casus met een snel verloop.

Sjonnie hoofd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjonnie, een Duitse dog, kwam bij  mij omdat hij een plek, een soort gat, in zijn voetzooltje had. De dierenarts had er al naar gekeken en behandeld maar dat verbeterde niet. Ook van zelf leek de plek niet beter te worden, want er zat er nu al een maand of 3 en leek groter te worden en pijnlijker. Sjonnie liep er mank op en had er met staan dus echt wel last van. De laatste optie van de dierenarts was om te opereren, de plek open te maken en te kijken of er wat in zat, maar dat zag de eigenaresse niet direct zitten en schakelde mij in om eerst te kijken of het op een andere manier wel ging.

Na een week of 2 zag de eigenaresse duidelijk verbetering, de plek werd kleiner en Sjonnie liep er beter op. Na 4 weken was de plek helemaal dicht en is de behandeling afgerond!

En het voetkussentje na de behandeling, helemaal dicht!
En het voetkussentje na de behandeling, helemaal dicht!
De plek op de voetkussen voor de behandeling
De plek op de voetkussen voor de behandeling

14 reacties

 1. Marijke

  Ik wil dolgraag weten hoe ik beschadigde voetzolen het beste kan behandelen.
  Ik woon in Spanje en ik heb twee golden retrievers. Eentje loopt momenteel mank? ik zie niks maar toen ik oude sok om deed, liep ze iets beter.
  Bedankt voor uw reactie.

 2. Leonie

  Beste Marijke,
  Voor beschadigde voetzolen zijn er meerdere middelen, ik kan u daarom alleen advies geven als ik meer informatie heb.
  Het beste kunt u mij even een mailtje sturen. Ik heb meer mensen die in het buitenland wonen die ik per skype adviseer, dus er is van alles mogelijk hoor!

 3. Joy

  Hallo onze labrador heeft het waarschijnlijk ook. Heeft er geen last van in de sneeuw, wel weer in nederland last van haar pootje. Tussen de voetkussentjes is ze ook rood, en ze likt het zelf schoon. Zelf doen wij 3 x per dag in Badedas. Heeft u hiervoor een oplossing? Zou graag meer info willen.

  Gr

 4. Leonie

  Beste Joy,
  Vervelend dat jullie labrador hetzelfde probleem heeft. Gelukkig is dit vaak heel goed te behandelen met homeopathie.
  Homeopathie is een individuele geneeswijze, wat betekend dat het middel wat voorgeschreven wordt echt gekozen is op de kenmerken van het individuele dier. Ik kan daarom niet zo via dit bericht een oplossing bieden, maar heb ik meer informatie nodig over de hond via een consult.
  Voor meer informatie kunt u mij het beste een mailtje sturen.
  Met vriendelijke groetjes,
  Leonie Noordhoek

 5. Rieneke

  Mijn hond heefd ook last van voet zooitje kussentje ik maak het steeds schoon met gekookt afgekoeld water en vaseline er op maar loopt nog mank het is een Sint Bernard heb ook al soda geprobeerd en biotex zit ook wel klein korstje op maar er om toe lijkt wel een blaar m.v.g Rieneke

 6. Leonie

  Hi Rieneke,

  Met homeopathie is er vaak goed/ snel herstel mogelijk. Het heeft natuurlijk tijd nodig om te helen.
  Ik zal je een individueel mailtje sturen voor overleg.

  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

 7. A. Kersten

  Hallo,

  Na rontgenfotos blijkt dat er een waarschijnlijk een stukje ijzer in een voetkussentje zit genesteld, dierenarts kan het niet verhelpen. Heeft u een idee hoe dit te verhelpen? Moet dit geopereerd worden of zijn er andere manieren om op te lossen? Het betreft maar een paar mm en ze loopt nog normaal de eerste 15 minuten, daarna gaat het irriteren en tilt ze haar poot op.

  Alvast bedankt,
  A. Kersten

 8. Leonie

  Beste A. Kersten,
  Soms is het wel mogelijk met homeopathie zo iets zelf er uit te laten werken. Ik zal je even een email sturen over de voors en tegens daarvan.
  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

 9. Denise van den Berg

  Hoi Leonie,

  Onze hond (teckel) heeft helaas nu ongeveer een maand een wondje op zn zooltje. Het wil helaas niet dicht gaan. Af en toe lijkt er een klein korstje op te komen maar vaker lijkt het op een blaar. We zijn al bij de dierenarts geweest, dmv röntgen is er niks te zien in het pootje. We hebben het schoongemaakt met soda, lauwwarm water en speciale bruistabletten. Daarna met honingzalf gesmeerd, verbonden maar het bleef er ‘nat’ uitzien. Daarna hebben we met sudocreme gesmeerd, leek iets beter te gaan maar het gaat helaas niet helemaal over. We laten Lucas zo min mogelijk wandelen, hebben een kar waarin we hem meenemen zodat hij toch nog lekker mee kan. Hopelijk kan je ons ook helpen! Groetjes Denise

 10. Leonie

  Hi Denise,
  Ik ga je even een e-mail sturen met een reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Leonie

 11. Martine Van Doren

  Hallo Leonie
  Ik heb een golden retriever en heeft ook zo een plek op zijn kussens , hoe geraakt hij hiervan af. We hebben probiotica geprobeerd maar helpt niet. Honingzalf en andere zalven maar niks helpt.Hij loopt hierdoor mank.
  Kun jij ons hiermee ,maar vooral onze golden hiervan af helpen.
  Grts

 12. Leonie

  Hi Martine,
  Wat vervelend dat jullie golden een plek op zijn voetkussen heeft wat niet heelt.
  Ik kan helaas niet zo via internet zeggen hoe hij er van af komt, homeopathie is een individuele behandelmethode dus ik heb meer informatie nodig over de hond voor ik advies kan geven.
  Ik zal je meer informatie per e-mail sturen over een homeopathische behandeling.
  Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

 13. Sandra

  Beste,

  Ook mijn lieverd heeft kapotte voetzooltjes op 3 poten. En dit reeds een 3-tal,maanden. Soms gaat het dicht maar gaat dadelijk terug open. Ik moet de pootjes 3x per dag ontsmetten en vetsalve opdoen. Ik doe hem de hele dag babysokjes aan en een kraag zodat hij niet kan likken. Sinds gisteren zijn we begonnen met doxycycline. Gohan heeft ook leishmania, dewelke na bloedonderzoek helemaal onder controle is.

  Kan u ons raad geven aub?

 14. Leonie

  Hi Sandra,
  Ik ga je even een mailtje sturen, homeopathische behandeling is zo individueel, dat kan ik niet via deze weg.
  Groetjes Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *