Mijn visie op gedrag

Een gedragsprobleem, of eigenlijk gedrag in het algemeen, komt ergens vandaan. Het is een reactie op de omgeving, maar is ook zeer afhankelijk van de motivatie van het dier.

Verschillende dieren zullen verschillend reageren op de omgeving. En die individuele reactie van het betreffende dier, dat maakt het interessant voor de homeopathische behandeling.

Homeopathische middelen werken op het individuele dier, op hoe dit dier zich uit en hoe hij zich voelt.
Bij gedragsproblemen is de reactie van het dier vaak uit balans, de reactie van zo’n dier zijn extreem.
Door middel van homeopathie kun je zo’n dier weer in balans brengen waardoor de scherpe randjes van zijn gedrag af zijn.

De homeopathische behandeling van gedragsproblemen:

Homeopathie pakt de oorzaak aan, dat kunnen bepaalde emoties zijn, bijvoorbeeld angst of onzekerheid. Maar ik kom ook vaak tegen dat er bv een hormonale disbalans aan het gedrag ten grondslag ligt.
Door de oorzaak aan te pakken verandert de motivatie van een dier. Soms is dat genoeg om het gedrag te veranderen. In andere gevallen zorgt de veranderde motivatie voor een duidelijke opening om te gaan trainen. Dit is afhankelijk van het probleem, van het individuele dier en van de omgevingsfactoren. Maar ook de eigenaar speelt daar een rol in, wanneer is de eigenaar of begeleider van het dier tevreden met het resultaat en wat wil en kan deze er verder aan doen.

In de behandeling van een gedragsprobleem gaan we uiteraard aan de gang met homeopathische middelen, omdat dat in mijn visie de basis is. Maar daarnaast kan ik aanvullende adviezen geven over omgang, huisvesting, training etc. Allemaal in overleg met u als eigenaar of begeleider.

In mijn blog ga ik dieper in op mijn visie op gedrag en komen er diverse voorbeelden van gedragsproblemen in mijn praktijk.