Mijn visie op gedrag

Een gedragsprobleem, of eigenlijk gedrag in het algemeen, komt ergens vandaan. Het is een reactie op de omgeving, maar is ook zeer afhankelijk van de motivatie van het dier.

Verschillende dieren zullen verschillend reageren op de omgeving. En die individuele reactie van het betreffende dier, dat maakt het interessant voor de homeopathische behandeling.

Homeopathische middelen werken op het individuele dier, op hoe dit dier zich uit en hoe hij zich voelt.
Bij gedragsproblemen is de reactie van het dier vaak uit balans, de reactie van zo’n dier zijn extreem.
Door middel van homeopathie kun je zo’n dier weer in balans brengen waardoor de scherpe randjes van zijn gedrag af zijn.

De homeopathische behandeling van gedragsproblemen:

Homeopathie pakt de oorzaak aan, dat kunnen bepaalde emoties zijn, bijvoorbeeld angst of onzekerheid. Maar ik kom ook vaak tegen dat er bijvoorbeeld een hormonale disbalans aan het gedrag ten grondslag ligt.
Door de oorzaak aan te pakken verandert de motivatie van een dier. Soms is dat genoeg om het gedrag te veranderen. In andere gevallen zorgt de veranderde motivatie voor een duidelijke opening om te gaan trainen. Hoe er om wordt gegaan met het dier is een belangrijke factor in hoeverre het mogelijk is om met alleen homeopathie verbetering te krijgen. Het kan heel waardevol zijn om naast homeopathie ook aan de gang te gaan met gedragsbegeleiding om op een andere manier met het dier om te leren gaan. Zeker bij honden kan dit nog meer verbetering geven dan alleen met homeopathie! Om deze totaalaanpak te bieden ben ik ook gedragstherapeut voor honden.

In de behandeling van een gedragsprobleem gaan we uiteraard aan de gang met homeopathische middelen, omdat dat in mijn visie de basis is. Maar daarnaast kan ik aanvullende adviezen geven over omgang, huisvesting, training etc. Allemaal in overleg met u als eigenaar of begeleider.

Op mijn andere site: Mijnbaasenik.nl ga ik dieper in op mijn visie op gedrag of lees in mijn blogs diverse voorbeelden van gedragsproblemen in mijn praktijk. Onder het knopje tarieven kunt u zien wat de mogelijkheden zijn.