Hengstigheidsproblemen bij paarden

geplaatst in: Homeopathie | 0

Een van de veel voorkomende problemen bij paarden in mijn praktijk zijn de problemen met de hormonen. Met name te lang, te vaak en te heftig hengstig zijn. Met homeopathie is er veel winst te halen!

Hieronder het verhaal van de eigenaresse van Amara, een haflinger merrie die heel vaak en heel heftig hengstig was:

“Al bijna 10 jaar ben ik troste eigenaresse van een super leuke Haflinger merrie Amara. Amara had voor dat ze bij mij kwam, te veel nieuwe baasjes gekregen in een te  korte tijd. Ze kwam bij mij als een gefrustreerde dame, wiens emmer al heel vol was. Na dat ze nog een droes had gekregen ging het langzaam berg afwaarts. Haar cyclus werd met het jaar erger, hevige hengstige periodes, hoge koorts en verdikking na een vaccinatie, kreeg rare korsten op haar hals ( maar aan 1 kant) , heel prikkelbaar en explosief. En kwam sinds 2 jaar nauwelijks door haar wintervacht. Ze bleef de hele zomer dik in het haar en heel dof. Na dat ik me wat had verdiept in reacties op vaccinaties bij de mens, dacht ik dat dit ook bij paarden mogelijk was. Dus ik gezocht op een dierenhomeopaat en kwam bij Leonie uit. Via de mail mijn vragen gesteld, en eigenlijk zo’n goed en duidelijk antwoord terug gekregen dat ik dit zeker een kans wou geven.

Na het eerste bezoek van Leonie in december 2016 zijn we gestart met de middelen, na 2 weken zagen we resultaat! Ze stond een stuk relaxer in de paddock, ze oogde een stuk vrolijker. Super dus! De eerste periode moesten we elke 4 weken nieuwe middelen. Na 8 weken kon ik ik al zien dat mijn merrie zichtbaar veranderd was. 

Nu zijn we al 5 maanden bezig met Amara. Ik wist niet dat ik zo’n fijn en lief paard had! Ze glimt, ze is vrolijk, ze straalt weer rust uit, heeft zin om te werken. En wat helemaal fijn is, is dat ze ’s zomers een normale cyclus heeft. Van Maart/April tot dat het gaat vriezen hadden we om de week feest. Nu zit er zeker 3 tot 4 weken tussen.. En het is voor zowel paard als baas heel goed te doen.

Het was heel fijn toen Leonie bij ons kwam de eerste keer, ze nam goed de tijd en wou heel veel weten, zodat ze goed wist waar ze wel en niet moest zoeken. Er werd duidelijk verteld de oorzaak was/ kon zijn en hoe we dat gingen aanpakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *