Hersenvliesontsteking bij een hond

geplaatst in: Homeopathie | 4

Dit is een verhaal van een klant welke ze ruim een jaar geleden op mijn facebook schreef:

Klassieke homeopathie……mooi bijzonder!

Laat ik bij het begin beginnen.
Dana had als jonge hond regelmatig diarree. Zelfs een keer 5 weken achter elkaar (ze was toen 9 mnd). Ondanks verschillende medicaties en aangepast voer ( toen nog brok) ging het wel beter maar regelmatig ging het toch weer mis.

Op 16 december 2012 was ze niet lekker, wilde niet eten en bleef stilletjes liggen. De dierenarts kon niets vinden dus hoopvol weer naar huis. De volgende ochtend was het helemaal mis. Doodziek, hoge koorts, niet meer willen/kunnen bewegen van de pijn.
Weer naar de dierenarts en wat bleek…….aseptische hersenvliesontsteking , een auto-immuunreactie. Na een dagopname en met een prednison kuur voor 3 maanden kwam ze ’s avonds weer thuis.
Over deze 3 maanden kan ik kort zijn……. Onze Daantje was onze Daantje niet meer.
Alleen maar honger en dorst, heel moe, trillen, angstig, timide, teruggetrokken. Zo van… laat mij maar liggen. Veelal bijwerkingen van de prednison. Naarmate de dosering prednison minder werd, werd dit gelukkig allemaal wel weer wat beter. 

Nog niet volledig hersteld en nog bezig met fysiotherapie vanwege stijve en inmiddels verkorte spieren kreeg Dana in juni 2013 een recidief.
Weer op de prednison ! nu voor 3 weken , maar het lukte niet om er helemaal mee te stoppen en een alternatief is er niet in de reguliere diergeneeskunde.
Augustus 2013…nog steeds aan de prednison. Ik wist niet hoe het verder moest met Dana. Toen kwam ik in contact met Leonie en we zijn direct gestart met een paar “flesjes”.

Vanaf toen ging Daan met zienderogen vooruit. 4 weken later durfden we het aan om te stoppen met de prednison en met succes.
Steeds na een paar weken zakt Dana weer wat terug. Na overleg met Leonie krijgt ze dan weer een volgende potentie waar ze dan weer prima op reageert.
Op deze manier zijn we nu een kleine 5 maanden bezig en hebben we voor 75 % onze Daantje weer terug. En toeval of niet …ook geen diarree meer!
Goed, we moeten alle inspanningen op een dag nog wel doseren maar in plaats van een “rustig” rondje van 10 minuten lopen we nu weer onze grote ronde (30-45 minuten).
Ze is weer vrolijk, haalt weer de voor ons zo vertrouwde streken uit. Maar het belangrijkste is dat ze weer hond kan zijn en er weer van het leven geniet.
We zijn er nog niet helemaal dus gaan we gewoon door met de homeopathie, maar het gaat zeker goed komen. We willen Leonie dan ook super bedanken voor haar behandelingen.

In mijn vorige blog schreef ik over het gebruik van reguliere medicatie. Dit voorbeeld geeft weer hoe homeopathie prima gestart kan worden naast prednison. Door de verbetering met de homeopathische middelen kon de prednison daarna afgebouwd worden, zonder problemen. Iets wat voor de start van de behandeling niet lukte.

In de behandeling van Dana hebben we steeds stappen gemaakt om haar steeds beter te krijgen. Leuk is dan ook als ik de eigenaresse aan de telefoon had en ik iets veranderd had in de middelen, ze zei: “Eigenlijk is het precies gegaan zoals je voorspelde.”

We zijn nu een jaar verder en het gaat erg goed met Dana!!

Buiten het feit dat ze fysiek heel goed gaat, gaan ook de diverse angsten die ze had veel beter. Ze kon erg snel bang zijn en dan weg willen kruipen. Ook dat is helemaal weg.

4 Antwoorden

 1. h.v.d.weide

  welke homeopathische middelen worden gebruikt bij deze ziekte,onze hond heeft na bezoek van drie klinieken de bevinding meningitis,hij zit nu een week aan 50mg prednisolon

 2. Beste H. vd Weide,
  Homeopathie is een individuele geneeswijze, het kan dus zijn dat jouw hond andere middelen nodig heeft dan de hond uit het voorbeeld.
  Wilt u advies over uw hond stuur dan een mailtje naar info@leonienoordhoek.nl

 3. John de jong

  Hoi Leonie
  Onze hond Luca is vrijdagmiddag 23 aug opgenomen in de universiteit gezelschapdieren van utrecht hij kon ook niet meer lopen en had verkrampingen en nu blijkt dat hij ook hersenvliesontsteking heeft hij was nu vandaag stabiel dus we hopen dat hij er bovenop komt hij krijgt nu ook prednison dat is op dit moment het enige wat helpt.
  Bedankt voor je verhaal hier hebben we misschien wel iets aan als hij mag opknappen.

 4. Beste John,
  Sterkte voor jullie hond Luca. Homeopathie kan ook naast prednison ingezet worden voor ondersteuning van het genezingsproces.
  Mocht je daar interesse in hebben, stuur me dan even een mailtje.
  Groetjes Leonie

Laat een reactie achter