Hoe lang moet mijn dier homeopathie krijgen?

geplaatst in: Homeopathie | 0

Een van de vragen die regelmatig gesteld word: Hoe lang moet ik de homeopathische middelen geven? Of moet mijn dier nu altijd deze middelen blijven nemen?

Eerder schreef ik er al deze blog over: https://www.leonienoordhoek.nl/duur-van-een-homeopathische-behandeling/

Het doel van ieder advies is in principe dat het dier uiteindelijk ook zonder middelen zonder klachten blijft. Dit is vaak mogelijk, maar in sommige gevallen niet. Vooral bij oudere dieren met chronische ziekte zie ik heel vaak dat het dier het beter doet als er blijvende ondersteuning is in een onderhoudsdosering. Vaak vinden eigenaren dat ook prima; homeopathie is een hele fijne manier om een ouder dier langer stabiel te houden!

Maar soms komt het ook voor dat we bij een jonger dier de middelen niet kunnen afbouwen. En daar vandaag een voorbeeld van: De kat Pumkin-Pie.

Deze kat kwam met terugkerende oogontstekingen. Opzich een klacht waarvan ik van te voren niet direct zou denken dat de middelen niet afgebouwd zouden kunnen worden. Echter wat je bij Pummie ziet is dat haar ogen erg bol staan. Door de bouw/ aanleg van haar hoofd is ze gevoeliger voor irritatie op haar ogen. Die bouw kunnen we niet meer veranderen… Maar met homeopathie is wel mooi te voorkomen dat ze iedere keer oogontstekingen krijgt!

Bij Pummie hebben we gemerkt dat afbouwen niet gaat. Dan valt ze terug in oude klachten, wat ook logisch is gezien de oorzaak waarschijnlijk zit in de bouw/ de bolle ogen. Maar door de homeopathische middelen door te blijven geven kunnen we haar wel stabiel houden. En dat is ook een heel fijn en mooi resultaat!

Op mijn website staan heel veel voorbeelden waarbij wel gewoon afgebouwd kan worden! Maar deze blog wil ik ook weer even onder de aandacht brengen: Iets wat vaak niet bekend is: Homeopathie kan ook heel snel werken! https://www.leonienoordhoek.nl/korte-behandelingen-met-homeopathie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *