Homeopathie als puzzel

geplaatst in: Homeopathie | 1

Het mooiste is natuurlijk als ik hier op mijn site kan vertellen over dieren die fantastisch reageren op de homeopathische middelen. Die enorme veranderingen laten zien. Die zijn er. Zeker in acute situaties, waar ik in mijn vorige blog over schreef, zijn de resultaten vaak heel snel!

Maar daarnaast krijg ik hele zieke dieren op mijn pad. Of dieren die met zo’n erfelijke belasting geboren zijn. Of dieren die hele zware medicatie hebben gehad. Voor zulke dieren kan het soms zoeken zijn welke middelen passend zijn, of zijn er meerdere verschillende middelen nodig op verschillende lagen, of dieren die gewoon weg ook tijd nodig hebben om te herstellen.

Eigenlijk is het als een puzzel: Je hebt kleine puzzels die makkelijk zijn op te lossen en grote puzzels, met verschillende moeilijkheidsgraden.
Soms heb je alle puzzelstukjes bij elkaar en zie je een steeds mooier plaatje ontstaan. Dan is er alleen tijd nodig om alle puzzelstukjes op de juiste plek te leggen.

Echter soms is er een puzzelstukje kwijt en zie je dat het plaatje niet af is.
Als ik de kans krijg blijf ik dan zoeken naar waar het nog mis gaat. Welk puzzelstukje mis ik?
En soms is dat zoeken, weer iets proberen en toch weer verder zoeken. Heel vaak weet je niet waar het hem in zit, omdat er zoveel gebeurd kan zijn met een dier. Er kan zoveel meespelen in de ontwikkeling van klachten. En soms zie je ook bepaalde dingen gewoon niet, zoals het functioneren van de organen. Of je weet bepaalde dingen niet, doordat een dier van eigenaar is veranderd.

Mooi is het dan, als je uiteindelijk iets geeft en daarna zie je dat dat ze echt op knappen. Dat je echt kan zeggen daarna, toen ging het goed! Dat was het laatste puzzelstukje!

Een aantal voorbeelden:Zed ©

Een paard met diverse klachten, onder andere op stofwisselingsgebied. Dit paard doet het al een poos goed op de middelen maar valt snel weer terug. De castratie bij dit paard is niet soepel verlopen, waarbij hij flinke ontstekingen heeft gehad. Als hij terugviel ging hij met zijn achterbenen “wiebelen”. Net of hij ergens achterin pijn had. Nadat ik een middel heb ingezet puur op de castratie (een middel welke ik ook gebruik om problemen te voorkomen, bij zo’n operatie!) valt hij niet meer terug.
Sterker nog, hij lijkt eindelijk stabiel en lijkt ineens volwassen geworden!

Een ander paard welke in zijn jeugd meerdere keren ontstekingen heeft gehad en daarvoor met zware antibiotica is behandeld bleef altijd wat te rustig in zijn energie. Hij had dagen dat hij down was en traag. Op de homeopathische middelen is hij verbeterd, maar het was hem nog niet helemaal. Hij had nog steeds wel is dagen dat hij down was.
Nadat hij een middel heeft gehad op zijn milt (een belangrijk orgaan in het immuunsysteem!) heeft hij geen down dagen meer en is hij erg stabiel in zijn energie!

Een hond met bewegingsproblemen reageert altijd sterk op ontworming, ontvlooing etc. Vaak met huid, oor of oog problemen (uitscheidingsproblemen!). Ze reageert prima op de middelen, maar heeft regelmatig (met name na ontworming oid) een terugval, waarbij ze onregelmatig loopt. Met een homeopathisch middel gericht op de overgevoeligheid op reguliere medicatie dat doorbroken en ze valt niet meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *