Homeopathie en reguliere medicatie 2

geplaatst in: Homeopathie | 0

Vorige week schreef ik over homeopathie en reguliere medicatie bij dieren die ziek zijn. Een ander facet van homeopathie naast reguliere behandeling is de begeleiding van operaties, of het begeleiden van eventuele bijwerkingen van reguliere medicatie.

Een voorbeeld van bijwerkingen van reguliere zorg is natuurlijk de vaccinatie, waarover ik al eerder een blog heb geschreven.

Wat ik vorig jaar ook meerdere keren ben tegen gekomen is klachten na de bravecto pil. Een hond die direct na deze pil erg ziek werd: Niet willen eten, nauwelijks drinken, niet willen lopen en diarree. Met homeopathische middelen is deze hond snel hersteld. Een ander voorbeeld is een hond die een rare plek kreeg op zijn buik. Bij  navraag bleek dit ontstaan na het geven van de bravectopil. Nadat de hond homeopathische middelen heeft genomen, daarop voorgeschreven, is deze plek snel weg getrokken! Reactie op ontworming of ontvlooiing komt wel vaker voor, maar bij de bravecto pil nog vaker.

Een ander voorbeeld van bijwerkingen van reguliere medicatie is een hond die geopereerd was aan staar, maar daar, ondanks oogdruppels van de dierenarts, erg veel pijn aan bleef houden. De ogen traande en hij kneep ze dicht. En deze irritatie leek erger te worden door de oogdruppels. Het was zichtbaar pijnlijk en de eigenaren zaten met hun handen in het haar… Deze hond heb ik middelen voorgeschreven op de ontsteking van de ogen, de pijnlijkheid, de bijwerking, maar ook het littekenweefsel wat er achter is gebleven heb ik meegenomen. En hij is ontzettend goed herstelt!

Een laatste aspect van homeopathie naast reguliere behandeling is de begeleiding van een operatie. Het begeleiden van een operatie met homeopathische middelen geeft vaak een veel sneller herstel! Zowel het herstel van de narcose is vaak sneller als ook het herstel van de wond. Zo heb ik is bij een oudere hond de sterilisatie begeleid. De operatie was vrij pittig met flink bloedverlies, maar ondanks de leeftijd herstelde deze hond bijzonder vlot van de narcose, had weinig pijn erna en de wond genas bijzonder snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *