Homeopathische begeleiding van puppy’s

geplaatst in: Gedrag, Homeopathie | 0

Met een eigen pup is dit iets heel actueels hier in ons huis! En ook al hoop ik voor iedereen dat jullie puppy geen gezondheidsklachten heeft (zo wel, trek aan de bel he, met homeopathie is zoveel moois te bereiken!), kunnen er wel wat “probleempjes” zijn met het opgroeien. En dan doel ik met name op het stabiel opgroeien in gedrag. Natuurlijk vraagt dat goede begeleiding en training (wat ik ook aanbiedt, zie daarvoor mijn site www.mijnbaasenik.nl!). Maar daarnaast kan er ook met homeopathische middelen ondersteunt worden en dat kan zo bijzonder zijn!

Waar ik bijvoorbeeld aan denk wat prima met homeopathie te begeleiden is:

  • Puppy’s die onzeker zijn en snel angst ervaren
  • Puppy’s die net uit het nest zijn en moeite hebben met landen/ aarden in het nieuwe huis
  • Begeleiding tussen een aanwezige volwassen hond en de nieuwe aanwinst (dan is begeleiding van beide mogelijk en soms nodig, afhankelijk van de situatie!)
  • Puppy’s die snel overprikkelt zijn en dan “druk” worden
  • Etc.

De meeste van deze gedragingen zijn heel normaal bij puppy’s, maar het kan wel net uit balans zijn, te heftig zijn. Deze nuance is wel belangrijk en vraagt wel een goede waarneming van jouw als puppybegeleider! Naast de homeopathische begeleiding kan ik soms al met wat kleine tips over de omgang en begeleiding hele mooie veranderingen creëren.

Om onze eigen pup als voorbeeld te nemen: Ik heb een sheltiereu van bijna 2 en een puppy van nu 4 maanden. Ze kunnen ontzettend leuk spelen met elkaar, maar Dino, mijn volwassen hond, had best moeite met daarin onze pup Dani te begrenzen. Iets wat voor veel puppy’s moeilijk is, is hun eigen grens en de grens van een ander (mens of hond!) bepalen. Dus in die zin was het niet heel afwijkend, maar toch vond ik Dani daar echt te fel in. Natuurlijk begeleidt ik dit ook door  wat aanpassingen of manier van omgaan met, maar toch ben ik hem ook met homeopathie gaan behandelen. En met ontzettend mooi resultaat. Hij kan nu veel beter stoppen met spelen. Hij kan veel beter zelf kiezen voor rust. En als hij toch is moeite heeft met die grens bepalen (want ja, hij blijft een pup, dat veranderd de homeopathie niet!) dan kan ik of Dino dat veel beter stoppen! Deze homeopathische begeleiding maakt het opgroeien van Dani stabieler en rustiger (voor hem, maar ook voor mij en Dino ;))

Naast dit soort begeleiding in gedrag kan homeopathie ook ondersteunen bij gezond opgroeien in fysieke zin. Ik denk bijvoorbeeld, zeker bij de grote rassen, aan begeleiding van de groei, om te voorkomen dat er groeipijnen en dergelijke ontstaan, of deze te behandelen als ze er zijn! Vraag gerust naar de mogelijkheden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *