Incontinentie bij de hond

geplaatst in: Homeopathie | 0

Incontinentie bij de hond komt vrij veel voor. Urine-incontinentie bij gesteriliseerde teefjes is de meest voorkomende vorm van incontinentie bij honden. Bij deze vorm verslapt de kringspier door de veranderende hormonen. Vaak zie je dan druppels urine, kleine beetjes urine, wat steeds erger wordt. Daarnaast kan incontinentie ontstaan door trauma aan de wervelkolom. Hierbij  is de zenuwaansturing naar de kringspier van de blaas niet meer voldoende. Bij deze vorm kan de incontinentie heel acuut ontstaan.

Mijn hond Luna heeft beide vormen gekend.

Toen ze een jaar of 7 was heeft ze eventjes gehad dat ze wel is wat druppels urine verloor. Dit heb ik direct met een passend homeopathisch middel behandeld en was zo over en is niet meer terug gekomen.

Echter ondertussen wordt ze ouder, ze is al bijna 12. Het is een hondje wat niet heel zuinig is op haar lijf. Ze speelt erg fanatiek, wil nog wel is achter katten aan rennen (al heb ik dit er aardig uitgetraind!) en springt wel eens van de verkeerde (hoge) kant van de bank als er een kat door de tuin loopt…

Afgelopen zomer had ze last van haar rug/ nek en werd ze incontinent. Van de een op de andere dag liet ze alle urine lopen. Ook al kwam ze net van buiten en ging liggen, als ze op stond lag er een plasje. Het was behoorlijk heftig, ze kon echt niks meer ophouden. Gezien de andere symptomen en het acute begin duidelijk een vorm van incontinentie vanuit de zenuwaansturing uit de rug.

Ik ben haar daar op gaan behandelen en ze reageerde heel goed op de behandeling. De incontinentie werd steeds minder en nu gaat het eigenlijk al maanden goed op een heel enkel keertje na!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.