Incontinentie bij de hond

geplaatst in: Homeopathie | 3

Incontinentie bij de hond komt vrij veel voor. Urine-incontinentie bij gesteriliseerde teefjes is de meest voorkomende vorm van incontinentie bij honden. Bij deze vorm verslapt de kringspier door de veranderende hormonen. Vaak zie je dan druppels urine, kleine beetjes urine, wat steeds erger wordt. Daarnaast kan incontinentie ontstaan door trauma aan de wervelkolom. Hierbij  is de zenuwaansturing naar de kringspier van de blaas niet meer voldoende. Bij deze vorm kan de incontinentie heel acuut ontstaan.

Mijn hond Luna heeft beide vormen gekend.

Toen ze een jaar of 7 was heeft ze eventjes gehad dat ze wel is wat druppels urine verloor. Dit heb ik direct met een passend homeopathisch middel weg kunnen krijgen.

Echter ondertussen wordt ze ouder, ze is al bijna 12. Het is een hondje wat niet heel zuinig is op haar lijf. Ze speelt erg fanatiek, wil nog wel is achter katten aan rennen (al heb ik dit er aardig uitgetraind!) en springt wel eens van de verkeerde (hoge) kant van de bank als er een kat door de tuin loopt…

Afgelopen zomer had ze last van haar rug/ nek en werd ze incontinent. Van de een op de andere dag liet ze alle urine lopen. Ook al kwam ze net van buiten en ging liggen, als ze op stond lag er een plasje. Het was behoorlijk heftig, ze kon echt niks meer ophouden. Gezien de andere symptomen en het acute begin duidelijk een vorm van incontinentie vanuit de zenuwaansturing uit de rug.

Ik heb op basis daarvan middelen gegeven en daar reageerde ze erg goed op! De incontinentie werd steeds minder en nu gaat het eigenlijk al maanden goed op een heel enkel keertje na!

3 reacties

 1. Ymke Palstra

  Hallo,
  Veelbelovend om te horen. Mijn (ex zwerfhondje) Teun is nu ongeveer 10/11 jaar en heeft sinds een maand of 2 last van incontinentie, vooral s nachts maar ook overdag druppeltjes. Ik heb medicatie van de dierenarts gekregen maar zou liever eerst iets homeopathisch proberen. Wat raad je aan?
  Met Vr. groet, Ymke Palstra

 2. Blanca Ariens

  Beste Leonie,
  mijn teef van 5,5 jaar oud is gesteriliseerd sinds 4jaar. sinds 2 jaar is zij met urineverlies begonnen en gelijk ben ik met propalin begonnen. Deze heeft in de laatste tijd minder gied gedaan en mogelijk heeft propalin ook effect in haar hart ( dobberman) urine onderzoek geven soms aan een beetje verhogen eiwitten verlies door de urine…ik ben besloten om te stoppen met propalin en urine puur proberen. Deze heeft geholpen tot nu, ongeveer 25 dagen. Zijis weer begonnen met urineverlies…ik wil eigenlijk geen medicijnen meer en wil proberen met homeopathie… Graag jouw advies! gr Blanca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.