Incontinentie bij de hond

geplaatst in: Homeopathie | 8

Incontinentie bij de hond komt vrij veel voor. Urine-incontinentie bij gesteriliseerde teefjes is de meest voorkomende vorm van incontinentie bij honden. Bij deze vorm verslapt de kringspier door de veranderende hormonen. Vaak zie je dan druppels urine, kleine beetjes urine, wat steeds erger wordt. Daarnaast kan incontinentie ontstaan door trauma aan de wervelkolom. Hierbij  is de zenuwaansturing naar de kringspier van de blaas niet meer voldoende. Bij deze vorm kan de incontinentie heel acuut ontstaan.

Mijn hond Luna heeft beide vormen gekend.

Toen ze een jaar of 7 was heeft ze eventjes gehad dat ze wel is wat druppels urine verloor. Dit heb ik direct met een passend homeopathisch middel weg kunnen krijgen.

Echter ondertussen wordt ze ouder, ze is al bijna 12. Het is een hondje wat niet heel zuinig is op haar lijf. Ze speelt erg fanatiek, wil nog wel is achter katten aan rennen (al heb ik dit er aardig uitgetraind!) en springt wel eens van de verkeerde (hoge) kant van de bank als er een kat door de tuin loopt…

Afgelopen zomer had ze last van haar rug/ nek en werd ze incontinent. Van de een op de andere dag liet ze alle urine lopen. Ook al kwam ze net van buiten en ging liggen, als ze op stond lag er een plasje. Het was behoorlijk heftig, ze kon echt niks meer ophouden. Gezien de andere symptomen en het acute begin duidelijk een vorm van incontinentie vanuit de zenuwaansturing uit de rug.

Ik heb op basis daarvan middelen gegeven en daar reageerde ze erg goed op! De incontinentie werd steeds minder en nu gaat het eigenlijk al maanden goed op een heel enkel keertje na!

8 reacties

 1. Ymke Palstra

  Hallo,
  Veelbelovend om te horen. Mijn (ex zwerfhondje) Teun is nu ongeveer 10/11 jaar en heeft sinds een maand of 2 last van incontinentie, vooral s nachts maar ook overdag druppeltjes. Ik heb medicatie van de dierenarts gekregen maar zou liever eerst iets homeopathisch proberen. Wat raad je aan?
  Met Vr. groet, Ymke Palstra

 2. Blanca Ariens

  Beste Leonie,
  mijn teef van 5,5 jaar oud is gesteriliseerd sinds 4jaar. sinds 2 jaar is zij met urineverlies begonnen en gelijk ben ik met propalin begonnen. Deze heeft in de laatste tijd minder gied gedaan en mogelijk heeft propalin ook effect in haar hart ( dobberman) urine onderzoek geven soms aan een beetje verhogen eiwitten verlies door de urine…ik ben besloten om te stoppen met propalin en urine puur proberen. Deze heeft geholpen tot nu, ongeveer 25 dagen. Zijis weer begonnen met urineverlies…ik wil eigenlijk geen medicijnen meer en wil proberen met homeopathie… Graag jouw advies! gr Blanca

 3. Dick hout

  Beste mevrouw

  We hebben vorige week van de dierenarts gehoord dat ons hondje zwaar suikerziekte heeft , graag zou ik willen weten of u als dieren homeopaat iets voor ons hondje kan betekenen !!
  Ik hoop dan ook dan u mij zsm even een antwoordt daarop kan geven ????
  Indien een positief antwoordt zouden we dan ook zsm een afspraak met u maken om ons hondje te zien !’

 4. Leonie

  Ik zal u een mailtje sturen, dat communiceert handiger dan via de website.

 5. Joke van der Linde

  Goedemiddag,

  Ik lees Uw verhaal en het klinkt veelbelovend, helemaal omdat het homeopathisch is…..ik ben als het niet nodig is niet zo’n voorstander van reguliere medicatie. Ik heb een boxermeisje van 3 jaar, ze is gesteriliseerd toen ze 2 was….en 2 keer loops was geweest. Helaas zie ik nu toch af en toe vochtige plekken op haar slaapplaats en bank als ze een tijdje heeft gelegen, ik zou haar hier graag in willen ondersteunen…..zou U mij alsjeblieft kunnen laten weten welke homeopathische supplementen U gebruikt.

  Alvast heel hartelijk dank!!, pootje van Ruby

 6. Yvonne Zwart

  Hallo Leonie, klinkt goed allemaal. Onze reu van 8 heeft ook last van urineverlies. Hij druppelt behoorlijk. Van de dierenarts hebben wij medicijnen gekregen, maar ik zie nog niet echt veel verbetering. Na zo’n 6 weken. Heeft u een homeopathisch middel dat hem kan helpen? Hij heeft als pup ook problemen gehad met zijn sluitspier waardoor hij veel druppelde. Dat is vanzelf over gegaan.

 7. Leonie

  Beste Yvonne,
  Ik heb u een mailtje gestuurd. Ik kan niet via deze weg middelen adviseren; homeopathie is een individuele geneeswijze, wat betekend dat de middelen passend moeten zijn voor uw individuele hond.
  Ik kan daarom alleen advies geven nav een (telefonisch) consult. Met vriendelijke groet,
  Leonie Noordhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *