Individueel kijken naar gedrag

geplaatst in: Gedrag, Homeopathie | 0

Ieder mens is anders, net als ieder dier! We hebben allemaal, inclusief onze (huis) dieren een eigen karakter. Gevormd door wat we mee hebben gekregen van onze ouders, maar ook onze eigen ervaringen, opvoeding etc.

Vanuit de homeopathie wordt er naar alle individuele facetten gekeken. Het totaalplaatje wordt in beeld gebracht om gericht iets te kunnen doen met dat waar de disbalans zit.

Echter dat individueel kijken pas ik ook toe op andere gebieden. Ieder mens en ieder dier is anders, dus voor iedereen kan iets anders werken. Volgens mij is er niet 1 visie die altijd geldt, er zijn altijd uitzonderingen!

Om dit te verduidelijken is het wellicht leuk om een van mijn ervaringen te delen:

Ik heb bijvoorbeeld 2 shelties, allebei heel verschillende hondjes! Luna weet heel goed wat ze wil en kan dat ook prima communiceren naar mij. Als ik haar teveel regels opleg, dan ben ik haar enorm aan het beperken. De beloning voor haar is dan ook dat ze krijgt waar ze om vraagt, dat de communicatie werkt voor haar. Lucca daar in tegen is een hond die zijn rust vind als er duidelijkheid is: Als er duidelijke regels zijn. Hij is dus erg gebaat bij structuur en begrenzing! Zijn beloning is vooral bevestiging of hij de juiste dingen doet, vooral door een vriendelijk woord of gebaar. Hij wil vooral merken dat hij dat wat de bedoeling is goed doet. Voor mij een hele uitdaging, omdat ze beide iets heel anders vragen in hoe ik met ze omga! Maar door te zien dat ze allebei iets anders vragen, kan ik zorgen dat ik ze geef wat ze nodig hebben en ze op die manier te helpen in hun ontwikkeling!

Het leuke is ook dat de manier van omgaan met het gedrag van een dier ook samenloopt met bepaalde homeopathische middelen. De constitutiemiddelen zijn binnen de homeopathie de middelen voorgeschreven op jouw constitutie. Onder constitutie verstaan we jou eigenschappen die je maakt wie je bent. Dit zijn zowel aangeboren als verkregen eigenschappen en gaat over jou manier van omgaan met van alles wat je tegen komt in je leven!

Als ik kijk naar de verschillende constitutiemiddelen binnen de homeopathie, past daar ook een bepaalde manier van omgaan bij. Zo zijn er constitutiemiddelen die passen bij dieren die graag zelf ontdekken, heel slim zijn en snel oplossingen bedenken, zoals Luna. Er zijn ook middelen die passen bij dieren die juist duidelijkheid willen hebben en begrenzing. Er zijn constitutie typen die heel graag werken, heel fanatiek zijn. En er zijn constituties die zachtaardig zijn en die graag lief gevonden willen worden. Er zijn constitutiemiddelen die passen bij dieren die heel graag spelen met andere dieren en heel sociaal zijn. Andere constituties zijn meer gericht op samenwerking met de mens. En ga zo maar door! Iedere constitutie vraagt een andere manier van omgang met het dier en een ander homeopathisch middel!

En dat is het leuke van de combinatie van homeopathie en gedrag! Ook zonder dat er grote problemen zijn kun je door middel van een consult bij mij leren welke constitutie past bij jou dier en hoe je daar het beste mee om kan gaan! We kunnen jou dier begeleiden met zijn constitutiemiddel om hem meer in balans te brengen, waardoor de omgang met jou dier kan verbeteren!

Wil je hier mee kennis maken? Maak dan afspraak voor een uitgebreid consult bij jou thuis of op stal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *