Orthomoleculair voedingsadvies:

Een bekende uitspraak is “je bent wat je eet”. Dat is precies wat het is: Het lichaam wordt opgebouwd, onderhouden en functioneert afhankelijk van wat er binnen komt. Dit geld voor ons mensen, maar  ook voor onze dieren. De meeste mensen kennen wel de vetten, koolhydraten en eiwitten. Dat zijn de grote basis moleculen die nodig zijn, de macronutriënten.  Daarnaast zijn er heel veel andere kleine, “micronutriënten” die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam: De vitamines en mineralen en andere kleine stofjes. Al deze nutriënten zijn belangrijk voor een goed functionerend lichaam. Bij een tekort van iets zullen er niet direct problemen ontstaan, maar als het tekort lang blijft bestaan dan kunnen daar klachten uit ontstaan!

En dat is waar het met alleen homeopathie soms mis kan gaan: Dan kun je met homeopathische middelen behandelen, maar als de basis van aanvoer van voeding niet genoeg is kom je er niet! En daarnaast: Voeding kan ook direct de oorzaak zijn van klachten. Ook dan kom je er vaak niet als er niet iets aan de oorzaak gebeurt!

Dat is de reden dat naast homeopathie het geven van voedingsadvies mooi aanvullend kan werken. En ik me de afgelopen jaar verdiept heb in (orthomoleculaire) voeding voor honden, ontzettend interessant!

En net als veel dingen bestaat er niet 1 goede voeding voor alle honden, maar is voeding echt individueel. Wat passend is bij de ene hond, hoeft niet passend te zijn voor de andere hond. In een goed voedingsadvies is het dus goed kijken naar de individuele hond, maar neem ik ook uiteraard ook jouw wensen als eigenaar mee. We kunnen door een voedingsconsult kijken wat passend is voor jullie.

Voedingsadvies kan aanvullend op een homeopathische behandeling echt een extra stap zijn naar verbetering. Maar met voeding kun je ook preventief een hoop mooie dingen doen!