Oudere kater enorm opgeknapt

geplaatst in: Homeopathie | 1

Dit keer een blog over een rode kater van 16 jaar, Perdut, met een zeer heftig probleem. Ik werd gebeld door de eigenaresse dat euthanasie gepland stond voor dezelfde dag. Perdut was in een keer heel ziek geworden, niet eten, niet drinken , omvallen. Ze is met hem direct naar de dierenarts geweest waar hij een aantal dagen aan het infuus had gelegen en waar ze onderzoeken bij hem hebben gedaan. Uit de onderzoeken kwam pancreasontsteking of een pancreastumor. De scan zag er heel slecht uit, waardoor de dierenarts euthanasie adviseerde, ze konden helaas niks meer voor hem doen.

Perdut bij het starten van de behandeling: Duidelijk ziek met een slechte vacht en diep liggende ogen!

Perdut ging mee naar huis en ondanks dat hij slecht at en dronk en wel wat stil was, liep hij ook nog een rondje door de tuin. De eigenaresse twijfelde erg: Aan de ene kant leek hij doodziek, aan de andere kant gaf Perdut het zelf absoluut nog niet op, moet je er dan een einde aan laten maken?

Naar aanleiding daarvan hebben we besloten de homeopathie een kans te geven. Ik heb er wel bij gezegd dat de vraag natuurlijk blijft in hoeverre dit omkeerbaar is, in hoeverre het oplosbaar is. Misschien niet, misschien beperkt, misschien heel groot, we zullen het zien. Dit is van te voren niet altijd in te schatten, omdat we niet duidelijk wisten wat het precies was, maar vooral ook omdat het heel erg afhankelijk is van de reactie en herstelvermogen van het dier. Maar ik heb wel vaker dieren met zeer goed resultaat behandeld die anders ingeslapen zouden worden!

Doordat er snel wat moest gebeuren heb ik een telefonisch consult gedaan, waarbij ik alle info rondom Perdut heb nagevraagd. Ik wil dan weten hoe zijn karakter is, wat voor dier hij is, maar ook zijn ziektegeschiedenis, medicijngebruik en dergelijke komen aan de orde! Daarnaast uiteraard alles gevraagd over zijn ziekte nu, hoe uit het zich bij Perdut? Op basis van dit totale beeld heb ik een middel voor hem uitgekozen!

Perdut na een dag of 3 na het starten van de behandeling. Ogen en vacht zijn veel beter!

Na de eerste ingave van dit middel kroop Perdut onder het bed, wat het even spannend maakte. Soms hebben dieren even tijd nodig het middel te verwerken, maar het kan ook zijn dat het te heftig was en hij het niet aan kon. Echter na een kwartier kwam hij onder het bed vandaan, wilde naar buiten waar hij gedronken, gepoept en geplast heeft! Hij wilde wat eten en ging daarna slapen. We zijn het middel blijven herhalen en Perdut uit zich na een aantal dagen eigenlijk weer helemaal gewoon! Hij eet, hij drinkt, hij gaat naar buiten, hij is eigenlijk weer zijn gewone zelf!

  1. Anne

    Jaren geleden heeft Leonie al veel voor mijn 2 poezen gedaan. Ze kwamen uit het asiel en waren duidelijk mishandeld. Mede door de homeopathie kwamen mijn 2 poezen dames weer helemaal goed in hun vel te zitten.
    Nu ze ouder zijn, 17 jaar, kregen ze last van artrose en hun vachtje ging vol klitten zitten.
    En nu zijn ze weer helemaal opgeknapt en alle klitten zijn verdwenen en hun vachtje glanst weer als voorheen. Dank je wel Leonie! We zijn heel blij! Anne Dunya en Desie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *