Pijn en ontsteking bij honden

geplaatst in: Homeopathie | 0

Dit keer in een blog een verhaal van een eigenaar van 2 honden waarbij ik advies heb gegeven rond hun 2 honden:

“Onze Basset had steeds een dikke opgezette poot waardoor het wandelen niet leuk meer was. Het ontstond zomaar ineens (soms tijdens de wandeling) waardoor wij niet meer ver van huis gingen. Een Basset neem je niet zomaar op je arm. Na een operatie, (omdat aan een grasaar werd gedacht en het niet  bleek te zijn) en steeds terug kerende zwellingen  wilde de dierenarts hem op de Prednison zetten, nadat gebleken was dat het om een virale infectie ging. Dit ging ons veel te ver voor een hond van 5 jaar oud. Dus zochten we verder.

Omdat ik het zelf ook in het alternatieve circuit  zoek besloot ik dat voor de dieren ook te doen. De site van Leonie sprak mij meteen aan. Leonie bezocht ons thuis , wat ik op zich al heel prettig vond voor de dieren. Geen gestress van andere angstige dieren, gewoon in het eigen huis. Ze waren allemaal zeer nieuwsgierig naar de tas van Leonie en vooral wat er allemaal inzat.

Binnen 3 dagen nadat Vito (de Basset) aan de middelen begon was de zwelling weg en dan ook helemaal weg en de huid weer zo mooi rose als voorheen. Een week later kwam de zwelling weer op, maar net zo snel ging het meteen weer weg. Daarna is het één keer iets rood geweest en toen niet meer. We zien weer een blije vrolijke Basset die net zo lekker aan het dollen is als vroeger. Zijn uithoudingsvermogen gaat met sprongen vooruit. Dit alles in slechts 6 weken!

Dit was nog niet zolang geleden gepasseerd toen onze Teckel (Scooby) van de ene op de andere dag liep te manken en schreeuwen als je hem naderde. Ik dacht zelf dat er een kat opgesprongen was met spelen of een beetje te wild met Vito.

Door onze goede ervaring maar meteen contact opgenomen met Leonie. Na bezoek aan huis en onderzoek van de Teckel kreeg ook hij de benodigde middelen.

In begin weigerde hij de middelen en maakte dat hij weg kwam, maar jaloezie komt ook wel eens van pas (en Vito kreeg ze ook DUS) en na enige tijd kwam hij zelf als het tijd was.

Dit ging helemaal in rap tempo. Leonie kwam op woensdagmiddag en in het weekend erna was er niets meer aan de hand. Is weer de vrolijke hond als daarvoor.

Voor zover we ooit twijfels hadden zijn deze voorgoed weggenomen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *