In mijn vorige blog schreef ik over hoe homeopathie in gezet kan worden ter preventie. In deze blog wil ik een aantal voorbeelden noemen van preventie met homeopathie.
Het eerste voorbeeld waarin een homeopathische constitutieondersteuning duidelijk preventief werkt is een paard die bij mij in de praktijk is geweest. Dit dier had een aantal jaar achter elkaar in het voorjaar een dip, iedere keer met koorts. De koorts kun je behandelen, zowel regulier als met homeopathie. Echter dan is er nog niet iets werkelijk veranderd, want het jaar erna krijgt hij weer koorts. Door na het behandelen van de acute klacht een constitutiemiddel in te zetten kun je het paard meer in balans brengen, zodat een jaar later de koorts wegblijft! Nadat we dit paard een constitutiemiddel hebben gegeven heeft hij het voorjaar daarna geen dip, koorts of andere klachten gekregen.
Een ander voorbeeld is een pup die bij mij kwam. De vraag was voornamelijk dat hij een bult had net achter zijn ribben. Hij was gevaccineerd en mogelijk kwam daar de bult van. Echter hij had ook iets te fanatiek achter een bal aangerend en een koprol gemaakt, dus dat zou het ook geweest kunnen zijn. Tijdens het consult bleek ook dat het een onzekere hond was. Na een klein incident met een herder was hij gelijk heel afwachtend en onzeker. Dit geeft al aan dat dit een hond is die op dit moment “niet zoveel kan hebben”. Mentaal emotioneel niet, want er hoeft maar iets te gebeuren en hij is onzeker. Maar vaak hebben dit soort dieren die weerbaarheid dan ook niet op fysiek niveau. Dit zijn dus dieren waarbij je niet direct zegt dat ze ziek zijn. Maar door een homeopathisch constitutie middel kun je zo jonge dieren wel weerbaar maken, steviger op de pootjes zetten, zodat ze hun leven goed starten! Dat bleek ook bij Olaf. Direct na het inzetten van zijn constitutiemiddel was hij veel minder onzeker. Hij liep zelfs met de herder van het incident te spelen!
Naast de voorbeelden van preventie met homeopathie, wil ik hier ook nogmaals voeding benoemen.
Als we bijvoorbeeld kijken naar katten, waar ik heel veel problemen op wat oudere leeftijd zie die voeding gerelateerd zijn. Katten zijn van nature vleeseters en kunnen niks met plantaardige voeding. Echter in de gemiddelde kattenvoeding zit een hoog gehalte aan tarwe of andere graanproducten. Heel veel katten krijgen op latere leeftijd ziektes als suikerziekte, schildklierproblemen, maar ook nierproblemen komen heel veel voor. Bij al deze ziektes is voeding een van de belangrijkste aspecten die meespeelt in het ontstaan! Door een kat goede voeding te geven, wat past bij zijn aard als vleeseter, zal het dier veel gezonder oud worden!
Dit zijn een aantal voorbeelden hoe je met homeopathie en voeding preventief kan werken. Mocht u na het lezen van deze blog vragen hebben of wilt u weten wat ik voor uw dier kan doen, bel of mail mij gerust!
Geef een reactie