Schijnzwangerschap bij de hond

geplaatst in: Homeopathie | 0

Schijnzwangerschap, een veel voorkomend probleem bij honden! Schijnzwangerschap wordt gezien als een normaal verschijnsel bij honden, wat overgebleven is vanuit de afstamming van de wolf. In een roedel wolven werden teven schijnzwanger met productie van melk om te helpen bij het zogen en verzorgen van de pups van de alpha teef. Bij onze honden is het niet meer functioneel, maar komt het wel heel veel voor!

In mijn praktijk krijg ik heel vaak de vraag voor behandeling van een schijnzwangere hond. Vaak zijn dit honden waarbij de schijnzwangerschap heel heftig is, waar de hond echt last van heeft. Symptomen die ik dan hoor zijn lusteloos of juist hyperactief, knuffels verzamelen, piepen/ janken, maar ook enorme zwelling van tepels en het geven van melk.

Met homeopathische middelen zijn de klachten van schijnzwangerschap vaak heel goed te verminderen! Ik heb er legio voorbeelden van, ik kan ze niet allemaal delen; Maar hieronder 1 voorbeeld van begeleiding met homeopathie bij schijnzwangerschap:

Een Mechelse herder teef die in december puppy’s heeft gehad. Ze had toen ook al wat problemen die we homeopathisch hebben begeleid(hier gaat mijn volgende blog over!).

Nu is ze weer loops geweest en daarna schijnzwanger. Ze bleef hangen in de schijnzwangerschap, het herstelde niet. Ze was feller, zeker naar de andere honden en juist wat zachter naar de eigenaar. Daarnaast waren de tepels voller/ aan het hangen en kwam er melk uit de tepels.

Na het inzetten van homeopathische middelen werd ze al snel meer zichzelf. Na een week was ze in gedrag weer helemaal zichzelf en de tepels waren goed aan het slinken. De tepels hadden nog even wat tijd nodig maar zijn weer helemaal strak geworden:

Deze foto is gemaakt voor de homeopathische behandeling. Een duidelijke zwelling is te zien aan de tepels.
Nog een foto waar de zwelling goed te zien is.
Deze foto is van 2 weken na de start met homeopathische middelen. De zwelling is mooi geslonken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *