Snelle reactie op homeopathie

geplaatst in: Homeopathie | 1

Veel van de voorbeelden die ik in mijn blogs uitgebreid behandel zijn chronisch zieke dieren. Er is een heel verhaal van te maken. Vaak zijn dit ook dieren die langere tijd homeopathische middelen krijgen. Deze dieren hebben een hele weg te gaan om helemaal gezond te worden.

Echter heb ik ook veel voorbeelden waarbij de reactie heel snel is. Hier kan ik geen heel verhaal van maken, dus noem ik hier en aantal voorbeelden, waarbij de reactie heel snel is:

 • Een kat met jeuk, blijkt een angstige kat te zijn.De eigenaresse zegt na een week: Maandagavond middelen gegeven, dinsdag een andere kat. Ze gaat op schoot bij bezoek. Zit op de bank bij haar man, wat deze kat in 4 jaar tijd nog nooit gedaan heeft! De jeuk is rustig. Ze heeft 1 plek die moet genezen.
 • Reactie van een andere klant: zo bijzonder hoe snel de middelen kunnen werken! Het gaat om het linkse paard op de foto, een dame op leeftijd die chagerijniger wordt. Een dag of 2 na het starten van nieuwe middelen staat ze weer te kroelen met het andere paard!
  Het linkse paard maakt 2 dagen na de start met homeopathische middelen weer contact met het andere paard!
 • Meerdere keren al paarden gehad waarbij ik middelen inzet vanwege hoesten, waarna het dier direct niet meer hoest of nog een enkel kuchje geeft.
 • Een hond met artrose die direct na de start al verbeterde. Ze stond makkelijker op, was minder stijf en vrolijker.

De voorbeelden hierboven geven weer hoe snel een reactie kan zijn op de homeopathische middelen. Soms hebben deze dieren wel nog wat langere begeleiding nodig, afhankelijk van de klacht.

Maar er zijn ook korte behandelingen waarbij er niet direct een spectaculaire verbetering is, maar een duidelijke stijgende lijn. Na het oplossen van de klacht kan dan na een korte termijn de behandeling op gepaste manier worden afgerond:

 • Een kat die naast de bak plast, die duidelijk verbeterd met het inzet van middelen en met stapsgewijs verder gaan snel verbeterd zowel in gedrag als in het plasgedrag. Ze valt nog een enkele keer terug maar herstelt in korte tijd. De kat is socialer met de andere kat, minder schrikkerig, minder aanhankelijk naar de eigenaresse en plast uiteindelijk ook niet meer naast de bak.
 • Een hond met lichte jeukklachten, waarbij de jeuk in stijgende lijn minder wordt.
 • Een hond met een kloof in zijn poot die maar niet wil herstellen, maanden open blijft, maar met homeopathie langzaam dicht groeit.
 • Een paard met een peesblessure die “niet lekker in zijn vel zit”. Zowel de pees verbeterd snel, maar het paard komt ook beter in zijn vacht en wordt vrolijker, opener.

Volgende keer zal ik iets schrijven over wat zorgt dat het ene dier langer homeopathische middelen moet gebruiken dan een ander.

 1. Cokky

  Mijn oude paardje (mini appaloosa ruin van 25 jaar) werd opeens echt oud, stram en sloom! 2 dagen na start met de middelen was hij weer vrolijk, stapte weer stevig en nu lijkt hij 10 jaar jonger. Ben er héél blij mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *