Suikerziekte bij een hond

geplaatst in: Homeopathie | 2

Vorige zomer belde de eigenaar van Fokkie mij op: Hij zat met zijn handen in zijn haar over de gezondheid van zijn hond. Fokkie heeft al jaren suikerziekte en had als gevolg daarvan ernstige staar ontwikkeld. Hij was onlangs aan de staar geopereerd, maar had nu hele geïrriteerde, pijnlijke ogen. De druppels van de dierenarts leken het alleen maar erger te maken…

In eerste instantie heb ik de behandeling dan ook daarop gericht: Het verminderen van de irritatie en pijnlijkheid van de ogen. Fokkie reageerde erg goed op deze inzet! Zijn ogen verbeterden erg goed, de irritatie en pijnlijkheid namen af!

Daarna ontstond ook de vraag: kun je dan ook iets met zijn suikerziekte… Fokkie wordt behandeld met insuline, krijgt goed voer en toch blijft zijn bloedsuikerspiegel enorm fluctueren. Ondank alles wat ze er aan doen, krijgen ze zijn bloedsuikerspiegel niet stabiel. Bovendien moeten ze steeds meer insuline gaan spuiten om het enigszins binnen de norm te houden.

Stress bleek een factor, dus dat werd een onderdeel van de behandeling. Daarnaast heb ik de behandeling gericht op het ondersteunen van de organen en het stabiel blijven van de bloedsuikerspiegel.

We zijn nu een aantal maanden hiermee bezig en voor het eerst blijft de bloedsuikerspiegel stabiel!

2 Antwoorden

 1. SENDEN Paulette

  Dag Léonie,

  Wat kan ik doen voor mijn maltezer van 17 jaar oud die nu aan de suikerziekte lijdt?

  Ik zie het niet zitten om hem insuline te geven des te meer met spuitjes. Dit zal voor veel stress zorgen.

  Paulette

 2. HI Paulette,
  Ik ga je even een mailtje sturen!
  Groetjes Leonie

Laat een reactie achter