Suikerziekte bij een hond

geplaatst in: Homeopathie | 7

Vorige zomer belde de eigenaar van Fokkie mij op: Hij zat met zijn handen in zijn haar over de gezondheid van zijn hond. Fokkie heeft al jaren suikerziekte en had als gevolg daarvan ernstige staar ontwikkeld. Hij was onlangs aan de staar geopereerd, maar had nu hele geïrriteerde, pijnlijke ogen. De druppels van de dierenarts leken het alleen maar erger te maken…

In eerste instantie heb ik mijn advies dan ook daarop gericht: Het verminderen van de irritatie en pijnlijkheid van de ogen. Fokkie reageerde erg goed op deze inzet! Zijn ogen verbeterden erg goed, de irritatie en pijnlijkheid namen af!

Daarna ontstond ook de vraag: kun je dan ook iets met zijn suikerziekte… Fokkie wordt behandeld met insuline, krijgt goed voer en toch blijft zijn bloedsuikerspiegel enorm fluctueren. Ondank alles wat ze er aan doen, krijgen ze zijn bloedsuikerspiegel niet stabiel. Bovendien moeten ze steeds meer insuline gaan spuiten om het enigszins binnen de norm te houden.

Stress bleek een factor, dus dat werd een onderdeel van mijn advies. Daarnaast heb ik het advies over middelen gericht op het ondersteunen van de organen en het stabiel blijven van de bloedsuikerspiegel.

We zijn nu een aantal maanden hiermee bezig en voor het eerst blijft de bloedsuikerspiegel stabiel!

7 reacties

 1. SENDEN Paulette

  Dag Léonie,

  Wat kan ik doen voor mijn maltezer van 17 jaar oud die nu aan de suikerziekte lijdt?

  Ik zie het niet zitten om hem insuline te geven des te meer met spuitjes. Dit zal voor veel stress zorgen.

  Paulette

 2. Leonie

  HI Paulette,
  Ik ga je even een mailtje sturen!
  Groetjes Leonie

 3. mariska

  hallo,
  sinds gisteren hebben ze ontdekt bij mijn golden retriever van 11 jaar oud suikerziekte en artrose in haar rug, ik moet nog even wachten op de laatste uitslag. de behandeling van de suikerziekte lijkt me geen pretje voor haar. en daar komt bij is het nodig om het te behandelen omdat ze nu al amper over eind kan komen door de artrose , want ze hebt bijna geen spiermassa meer in haar linker achterpoot is er iets wat beter voor haar is dan iedere keer naar de da te moeten gaan en zelf insuline te spuiten want daar zie ik ook als een berg tegen op.

  mariska

 4. Leonie

  Ik ga je even een mailtje sturen, dat communiceert handiger dan hier op de site…

 5. Tina

  Hai ik heb een negenjarige chihuahua met suiker, eerst liet hij zich gewillig priken maar vlucht nu weg

  Wat kan ik doen om de suiker onder controle te houden?

 6. Tinie

  Hai

  Mijn chihuahua van negen heeft suiker en wil zich niet meer laten prikken , is bang en verstopt zich

  Wat kan ik doen?

 7. Leonie

  Hi Tina,
  Wat vervelend dat ze zich niet meer laat prikken.Ik ga je even een mailtje sturen. Deze vraag is specifiek, waardoor ik een individueel advies wil geven.
  Groetjes Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *