Vaccinatieschade bij een hond

geplaatst in: Homeopathie | 2

Er wordt veel gesproken over vaccinatie en de voors en tegens daarvan. Vaak ontstaan er flinke discussies met felle voor- en tegenstanders. Ik geloof niet zo in zwart – wit denken. Ik ben voor individueel kijken. Kijken naar dit betreffende dier en die gevaccineerde ziekte. Dan ontstaat er veel meer ruimte om er over te praten.

Echter één ding is mij wel duidelijk: Vaccineren is niet compleet veilig. Daarvoor zie ik teveel symptomen en ziekten ontstaan na vaccinatie. In mijn praktijk is er een groep dieren met vaccinatieschade.

In deze blog daarom een voorbeeld van een hond uit mijn praktijk. Een Markiesje van 5 maanden oud met verlammingsverschijnselen na de 2e vaccinatie.

Tijdens het 1e consult maakte ik het volgende filmpje. De verlammingsverschijnselen uiten zich in het niet  op de poten kunnen blijven staan, moeite met opstaan. Zelfs het drinken ging steeds moeilijker. Dit hondje ging heel hard achteruit!

Met de homeopathische middelen is ze enorm opgeknapt. Natuurlijk heeft zo’n heftig, snel verlopend proces tijd nodig om te verbeteren.  Direct met starten zie je eigenlijk dat ze niet verder verslechterd. Het drinken ging direct al iets beter. En in de weken en maanden die volgden ontstaat er een stijgende lijn, het gaat steeds beter. Het opstaan gaat beter. Het lopen gaat beter. En uiteindelijk kan ze, hoewel nog wel wat stijf is ook lekker rennen:

Tijdens het gebruik van homeopathische middelen krijgt ze nog wel uitscheidingsproblemen, zoals ontstoken oren. Dat is logisch in zo’n proces, omdat het lichaam op moet schonen. Bij dit hondje zal je altijd wel blijven zien dat ze anders loopt, dat ze stijver loopt. Maar gelukkig kan ze weer rennen en spelen!

Dit hondje is een heel fijngebouwd hondje. Een klein kopje, fijne pootjes. Een bepaald type dier, welke vaak een gevoelig karakter hebben. Bij dit type dier komt ik met regelmatig problemen na vaccinaties tegen.
Bij dit soort dieren adviseer ik daarom altijd voorzichtig te zijn met vaccinaties.
En dat is wat ik bedoel met individueel kijken naar vaccinatie waar ik deze blog mee begon.

2 reacties

  1. Latoyah

    Hallo, mijn husky werd enorm ziek na ‘een’ vaccinatie en heeft een week in quarantaine gelegen met parvo. Nu is ze 3,5jaar en is eigenlijk nooit ziek, wel regelmatig last van paniekaanvallen van soms (on)bekende oorzaken.. zou dit een symptoon van vaccinatie schade kunnen zijn of op andere wijze homeopatisch te verhelpen?

  2. Leonie

    Vervelend dat uw hond paniekaanvallen heeft. Of deze ontstaan zijn na vaccinatie kan ik met deze informatie niet zeggen. Over het algemeen zijn dit soort klachten prima met homeopathie te behandelen. Daarvoor wil ik je adviseren mij een mail te sturen, dan kunnen we eventueel een afspraak maken zodat ik jullie een individueel advies kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *