Voorbeelden uit de praktijk

geplaatst in: Homeopathie | 0

Vaak krijg ik de vraag: “kun je hier ook iets mee”?

Ik merk dat het nog onduidelijk is op hoeveel vlakken homeopathie heel waardevol kan zijn, vandaar dat ik in deze blog hier aandacht aan wil geven door het geven van diverse voorbeelden uit mijn praktijk:

  • Een hond die vanaf de geboorte een hartruis heeft, krijgt daar als ze ouder wordt wat klachten van: Snel moe, zeker met warm weer. Met een homeopathisch middel is ze duidelijk actiever! Omdat het homeopathisch middel niet de hartruis zal wegnemen, wordt het middel ingezet op de symptomen: Als de hond niet zo actief is wordt het middel ingezet, met een bijzonder snel herstel wat ze ook lang volhoudt. Het middel hoeft dus niet vaak herhaald, maar zo af en toe als ze terugzakt!
  • Een gevoelig hondje die na een periode van wat stress problemen krijgt met lopen. Ze staat moeizaam op en houd wandelingen niet lang vol. Springen lukt niet meer, het lijkt of de kracht uit de achterhand verminderd. Dit hondje verbeterd snel en houdt de verbetering prima vast na het stoppen van de middelen!

  • Het hondje van de foto hierboven is onder behandeling voor patella luxatie (losse kniebanden, waardoor het knietje uit de kom schiet). Dit hondje reageerde wel goed op de homeopathische middelen, maar toch waren er periodes dat hij terugviel en weer kreupel ging lopen. Vaak is er dan een blokkade waardoor het dier de verbetering niet vast kan houden. Na het vinden van de blokkade voor dit hondje en bijpassende middelen daarop, blijft het nu goed gaan!
  • Een paard met nerveus gedrag. Dit paard is snel angstig, bijvoorbeeld bij geluid, bij druktes op stal, bij nieuwe dingen. Door de homeopathische middelen groeit dit paard enorm in zelfvertrouwen! Pakt nieuwe dingen veel beter op, raakt veel minder snel gestresst, waardoor hij veel beter te rijden is!
  • Een labrador die op oudere leeftijd moeite krijgt met alleen thuis zijn. Het is begonnen na een vakantie waarbij hij thuis is gebleven, herstelde wel weer, maar bleef er gevoelig voor. Vermoedelijk spelen hormonen, loopse teefjes, ook een rol. Deze hond heeft een periode middelen gekregen waarbij hij snel weer beter alleen thuis kon zijn. Daarna is het een periode zonder middelen goed gegaan, maar nu is hij weer een jaartje ouder en komt de onrust bij alleen thuis zijn weer terug. We hebben weer middelen in gezet en het gaat direct weer prima met deze oude heer!
  • Ook weer diverse huidklachten in de praktijk gehad (waarover ik eerder al deze blog schreef). In de afgelopen periode een hondje gehad met extreme jeuk, maar ook een erg overheersende geur die niet prettig was. Deze hond krijgt nog steeds homeopathische middelen, maar in korte tijd is de jeuk sterk verbeterd en de geur verdwenen!

Als je wilt weten wat ik voor jou dier kan betekenen, bel of mail mij gerust!

Mocht je meer voorbeelden uit mijn praktijk willen lezen:

Idefix, een paard met luchtwegproblemen

Dana, een hond met hersenvliesontsteking

Lucca een hond met chronische diarree

Een blog met diverse voorbeelden van korte behandelingen

Een hond met een kapot voetkussentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *