Voorbeelden van gedragsproblemen bij paarden

geplaatst in: Gedrag, Homeopathie | 2

Vorige keer schreef ik over gedragsproblemen bij paarden en wat homeopathie kan betekenen bij deze gedragsproblemen.

Deze week een paar voorbeelden:

 • Een pony die als veulen/ jong paard alleen heeft gestaan. Deze pony was totaal afgesloten. Maakte geen contact met andere paarden en niet met de eigenaresse. Als je hem op de wei zetten dan stond hij met een half uurtje weer bij het hek te wachten, tot hij naar binnen mocht! Hij kon er gewoon niks mee. De eigenaresse had ook het idee dat ze geen contact met hem kreeg, hij was alleen maar bezig met eten. En met wandelen of rijden leek het wel of hij er niks aan vond. Met het start van de homeopathische middelen is hier heel snel verandering in gekomen. Hij maakte contact met andere paarden, stond na uren nog bij de andere paarden te grazen in de wei, eigenaresse moest hem echt gaan halen. En hij kreeg ook weer zin in wandelen en rijden!
 • Bij paarden komt het vrij vaak voor dat er onder veel te hoge druk met hen getraind word op jonge leeftijd, met alle gevolgen van dien… Dit paard was hoogstwaarschijnlijk ook echt geslagen in de training. Het was een boos, agressief paard. Met rijden dwars, boos, maar ook op stal was hij niet vriendelijk. Na het inzetten van de middelen veranderd hij naar een veel vriendelijker paard. Hij is door andere ook aan te raken en hij is weer te rijden, zonder continue strijd. Al blijft het een paard dat gevoelig is voor druk en ruw handelen, heeft dit paard wel weer zijn rust gevonden!
 • Wat ik ook vrij vaak tegenkom is paarden die veranderen na verhuizing. 2 voorbeelden hiervan: Een paard dat na verhuizing heel onrustig is. Hij staat nu in kuddeverband, maar is bijna niet uit de kudde te halen, omdat hij dan extreem onrustig wordt. Hij lijkt wel verlatingsangst gekregen te hebben. Met homeopathische middelen wordt hij weer rustig en behandelbaar als hij bij de andere paarden weg is.
 • Een ander voorbeeld is een paard wat stereotyp gedrag ging vertonen na verhuizing. In een hoek stond ze alleen maar met haar hoofd te zwaaien. Door middel van homeopathie heeft ook zij haar rust op haar nieuwe plek kunnen vinden.

2 reacties

 1. Joukje Visser

  Wij hebben sinds mei een paard in stalling staan. Brabe en eetlijke merrie. Alleen is er een probleem, ze kan niet in de wei. Halverwege de middag begint ze te wandelen en te rennen en is er geen rust meer in te krijgen. Ze staat dan nu ook in de bak overdag met ruwvoergift. Nu is ze wel rustig. Maar de bak is dus niey te gebruiken. Op stal draait ze bijna helemaal door als 1 of 2 van de andere paarden uit de box wordt gehaald. Heen en weer lopen, rennen bijna, schrapen en hinneken. Op deze manier krijg ik bijna een hekel aan het dier en dat is verre van de bedoeling. Maar zo zie ik wel als een berg tegen de winter op. Ga op deze manier niet graag naar de stal. Is hier een homeopatische oplossing voor? Moet het overigens nog wel doornemen met de eigenaresse van het paard.

 2. Leonie

  Beste Joukje,
  Wat vervelend dat dit paard zo veel onrust vertoont! Ik verwacht zeker dat homeopathie kan helpen.
  Maar om heel gericht advies te geven, zal ik meer informatie moeten hebben en bij voorkeur ook het paard in het echt willen zien.
  We kunnen hiervoor een afspraak maken. Als de eigenaresse dat wilt kun je me een mailtje sturen op info@leonienoordhoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *