Ziekte als groeiproces

geplaatst in: Homeopathie | 0

In mijn visie hebben ziekten meestal een aanleiding, ze komen niet
‘zonder reden’ of ‘zomaar’. Een ziekte is een reactie van het immuunsysteem op een prikkel. En dat kan van alles zijn. Teveel afvalstoffen die opgeruimd moeten worden, gifstoffen die binnenkomen op diverse manieren en opgeruimd moeten worden, gebeurtenissen of omstandigheden die stress veroorzaken, verkeerde voeding en ga zo maar door.

Maar wat doet dit met ons systeem?
Symptomen zijn een uiting van een probleem. Het is het immuunsysteem dat zijn vinger op steekt en zegt: Er gaat iets fout!
Vergelijk het maar met je auto, waarbij het lampje van de motor gaat branden. Dat lampje geeft aan: Er gaat iets fout! Wat kun je dan doen? Je kan het lampje afplakken, zodat deze niet meer zichtbaar is en gewoon doorrijden. Maar iedereen die auto rijdt weet dat dat heel onverstandig is…

Of ga je naar de garage en laat je iets met de motor doen?

In je lichaam werkt het vergelijkbaar. Een symptoom is eigenlijk een lampje die aangeeft: Er gaat iets fout!

Je kan dat symptoom dan onderdrukken met medicijnen, maar dan kijk je nog niet naar de motor, naar het onderliggend probleem.
Als je wilt zorgen dat je echt beter wordt, dan is het slim naar de motor van je gezondheid te kijken. En dat is je immuunsysteem!

En om je “motor” gezond te houden zul je moeten kijken, waar gaat het mis? Waarom reageert mijn immuunsysteem zo? Kan het zijn afvalstoffen niet kwijt? Is het gevaccineerd met stoffen die het immuunsysteem triggeren, waardoor het afwijkend reageert? Komen er teveel gifstoffen binnen via de voeding? Is er stress in het lichaam waardoor het immuunsysteem zijn werk niet goed kan doen? Wordt het onderdrukt met medicatie?
Of is mijn immuunsysteem vanaf mijn geboorte al beperkt door een erfelijke ziekte?

En dat is het mooie van klassieke homeopathie.
Ten eerste werken homeopathische middelen direct ondersteunend op het immuunsysteem. Het immuunsysteem is een enorm krachtig, ingenieus in elkaar gezet systeem van moeder natuur, dat enorm veel op kan lossen, als het vrij zijn werk kan doen. Homeopathische middelen werken ondersteunend op het immuunsysteem, zodat deze zelf de dingen aan kan pakken, goed en vrij kan reageren op de prikkels die binnen komen.
Ten tweede omdat een klassiek homeopaat middelen inzet op symptomen, wat een afspiegeling is van waar het immuunsysteem uit balans is. Maar daarnaast ook kijkt waar komt het vandaan? Waarom ontstaan deze symptomen? Waar gaat het mis? En daar op voorschrijft of er iets mee doet. Zodat de basis, de wortel van de ziekte aangepakt word!

Met homeopathische middelen ondersteun je het immuunsysteem, ondersteun je het eigen oplossingsvermogen van een individu bij het ontwikkelen van gezondheid. Dit is een ontwikkeling, een groeien. Dat dit niet van de een op de andere dag 100% goed is, is logisch. Denk maar aan jezelf als je iets wilt leren. Je groeit erin, maakt fouten, valt een keer terug in je oude manier van denken etc. Dat geldt ook voor gezondheid, voor het immuunsysteem, het is een proces! Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de ernst van de ziekte (de “moeilijkheidsgraad”), maar ook van diverse omstandigheden! Ook dat kun je vergelijken met je eigen leerproces: Of je goed geslapen hebt, ruim de tijd hebt, lekker gegeten hebt, goede begeleiding krijgt, het zijn allemaal factoren die bijdrage aan hoe snel je leert, hoe snel je je ontwikkelt.

En dat is wat ik zo mooi vind aan het behandelen met homeopathie!

Als de middelen lang genoeg de tijd krijgen zie je naast dat de ziekte opgelost wordt het dier groeien! Mentaal/ emotioneel worden ze sterker, maar ook fysiek wordt zo’n dier weerbaarder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *